Home Home Home
         Informare > Noutăţi















 


CERERE PENTRU EXPRESII DE INTERES PENTRU MANAGER LUCRARI CIVILE
 

ROMÂNIA

 

CERERE PENTRU EXPRESII DE INTERES PENTRU MANAGER LUCRARI CIVILE

 

PROIECT: PREVENIREA SI COMBATEREA EXTINDERII GRIPEI AVIARE

 

BIRD Imprumut Nr. 4839 RO

 

 

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII – UNITATEA DE MANAGEMENT A PROIECTULUI PREVENIREA SI COMBATERE A EXTINDERII GRIPEI AVIARE

 

 

Prezenta cerere pentru expresii de interes urmează Anunţului general de achiziţii pentru acest proiect aprobat si publicat in legea 57/2007.

Guvernul României a primit un împrumut din partea Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) pentru a acoperi costurile Proiectului de prevenire si combatere a extinderii gripei aviare.

 

 Aceasta invitatie pentru exprimarea expresiilor de interes este pentru asigurarea serviciilor de monitorizare a implementarii contractelor pentru lucrari de constructii de reabilitare/modernizare ce se vor desfasura in trei clădiri din incinta INCDMI Cantacuzino, respectiv: Amenajarea laboratorului de nivel biosecuritate 3; Reabilitarea ariei de productie vaccin gripal si Reabilitarea statiei de fiolare si sigilare.

 

Managementul proiectului este asigurat de Unitatea de Management a Proiectului Bancii Mondiale de prevenire si combatere a extinderii gripei aviare (UMP-GA).

 

Prin acest Proiect se realizeaza modernizarea amenajarea/reabilitarea: din punct de vedere arhitectural si a instalatiilor interioare aferente constructiilor (inclusiv sanitare, electrice, termo-ventilatii, camere curate), in conformitate cu cele mai noi standarde.

 

In conformitate cu legislatia Bancii Mondiale, UMP-GA trebuie sa asigure monitorizarea implementarii contractelor de execuţie a lucrărilor prin  angajarea unui manager de lucrari civile, care va monitoriza implementarea contractelor privind lucrările de construcţie pentru reabilitarea clădirilor mai sus menţionate, în conformitate cu termenii şi condiţiile din contracte.

 

Consultantul va verifica execuţia lucrărilor de construcţie, a lucrărilor suplimentare de amenajare interioară şi a celor de instalaţii pe durata întregii perioade de implementare a contractelor mai sus menţionate. Consultantul va coordona activitatea contractanţilor conform legislaţiei române în vigoare şi reglementărilor din domeniul execuţiei de construcţii şi al controlului calităţii (inclusiv recepţia lucrărilor).

 

De asemenea, consultantul va asigura respectarea de către toţi contractanţii şi subcontractanţii a legislaţiei în vigoare privind protecţia mediului, sănătatea şi protecţia muncii.

 

Rezultatul principal al proiectului este de a permite UMP-GA să asigure o buna executie a contractelor de lucrari, prin angajarea unor servicii pentru monitorizarea lucrarilor de constructii, de o inalta performanta.

 

Achiziţia contractelor finanţate de BM se va realiza de către UMP-GA, în conformitate cu politicile Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) urmând procedurile BM stabilite în ghidurile acesteia (versiunea mai 2004).

 

Durata estimată a misiunii este pana la la finalizarea proiectului, respectiv 31.12.2010, preconizată să demareze imediat semnarii contractului de monitorizare a lucrarilor pentru laboratorul BSL 3 iar pentru celelalte doua lucrari de constructii  în cinci zile de la data primirii ordinului de incepere.

 

În calitate de manager de lucrari civile, Consultantul va monitoriza implementarea contractelor privind lucrările de construcţie pentru reabilitarea spatiilor din cadrul clădirilor mai sus menţionate, în conformitate cu termenii şi condiţiile din contracte.

 

Consultantul va fi o persoana licentiata in constructii cu cel puţin 15 ani de experienţă în domeniul executării lucrărilor şi cel puţin 3 ani de experienţă în domeniul managementului lucrărilor de construcţii civile; experienţă în întocmirea devizelor sintetice şi analitice; cunoştinţe solide în domeniul legislaţiei privind proiectarea, execuţia şi controlul calităţii lucrărilor de construcţii.

 

De asemenea, consultantul trebuie să aiba cunoştinţe solide de legislaţie în domeniul protecţiei mediului, al sănătăţii şi protecţiei muncii si sa deţina autorizaţie valabilă de PFA.

Experienţa în proiecte cu finanţare externă si buna cunoaştere a limbii engleze constituie un avantaj.

 

Consultantul nu trebuie să se afle şi nici să se fi aflat în conflict de interese cu Ministerul Sănătăţii.

 

Consultantul va intocmi rapoarte lunare privind desfăşurarea activităţilor, pe care le va remite spre aprobare Directorului de proiect/Coordonatorului tehnic.

 

Ministerul Sănătăţii prin Unitatea de Management a Proiectelor-GA invită toate persoanele abilitate si interesate să-şi exprime interesul pentru furnizarea acestor servicii.

Expresiile de interes trebuie să ofere informaţii si documente care să indice faptul că persoana este calificată să realizeze serviciile menţionate mai sus si raspunde criteriilor de selectie.

Consultantul va fi selectat conform procedurile stabilite în Ghidul Băncii Mondiale: Selectarea şi angajarea consultanţilor de către beneficiarii împrumuturilor acordate de Banca Mondială, din mai 2004.

 

Expresiile de interes trebuie transmise Unităţii de Management a Proiectelor-BM-GA, Ministerul Sănătăţii, în atenţia Domnului Razvan Vieru, Specialist achizitii UMP-BM-GA la adresa de mai jos până la 21 Octombrie 2010, orele 1200, ora locală. Expresiile de interes primite pe adresa de e-mail sunt acceptate cu condiţia ca acestea să fie urmate imediat de copia pe hârtie a documentului.

 

Ministerul Sănătăţii 

Unitatea de Management a Proiectelor – Banca Mondială - GA

Domnului Razvan Vieru, Specialist achizitii UMP-BM-GA

Splaiul Independentei nr. 103, Sediul INCDMI Cantacuzino, Pavilion F, Biroul Bancii Mondiale

Sector 5, Bucureşti

Tel: 0040 21 311 82 55

Fax: 0040 21 311 12 54

e-mail: razvan.vieru@ms.ro

 

 
Cerere pentru expresii de interes pentru manager lucrari civile
Copyright © 2010 - Ministerul Sănătății. Toate drepturile rezervate